Fenntartható termelési és fogyasztási közösségek segítése, életképességük javítása

Támogató: Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Környezetvédelmi Program (Zöld Forrás)
Projekt azonosító: PTKF/455/2014
Támogatási összeg: 1.083.200 Ft2013-ban

„A fenntarthatósági kezdeményezések jó gyakorlatai, közösségszervezési és vezetési mintázatai” címmel kutatást végeztünk. (A kutatásról itt lehet bővebben olvasni: http://www.inspi-racio.hu/koezoessegi-vallalkozas/koezoessegi-kutatas/kutatas-toertenete-es-helyszinek )

Bővebben...

Lehetséges kiút a fenntarthatatlanságból

2013. június 1. és 2014. augusztus 31. között zajlott a Zöld Forrás keretében az a szemléletformáló programunk, amelynek során középiskolákban és utcai rendezvények keretében mutattuk be a kiállításunkat. A kiállítás fő fókusza az volt, hogy az egyén felelősségét hangsúlyozzuk a társadalmi folyamatok, és környezetünk állapotának alakításában. megdöbbentő, sokszor provokatív üzenetekkel "bombáztuk" a kiállítás látogatóit.

Bővebben...

Enpi program 2014-2015

2014. februárjában indult el az új Enpi projektünk, amelynek célja az iskolán kívüli önkéntes tevékenység népszerűsítése. A programban négy partner működik együtt: Inspi-Ráció Egyesület, Beregi Természet-és Környezetvédelmi Egyesület, Kárpátaljai Katolikus Szent Márton Egyesület, valamint a Szatmárnémeti Caritas.

Bővebben...

Újratervezés

Az Újratervezés programot azért indítottuk. mert felismertük, hogy az életünkben jelentkező hiányok pl.: munkahely, jövedelem, egészséges környezet, stb. egymással is összefüggésben vannak, és egyenesen következnek a mai gazdasági szerkezetből. Hiszünk abban, hogy ha átalakítjuk a gazdaság szerkezetét, és létre tudunk hozni egy helyi erőforrásokra alapozott gazdasági szerkezetet, akkor az előbbi hiányok nem fognak kialakulni, illetve lesz erőnk a kialakult helyzetet orvosolni.

Bővebben...

Civil életút fesztivál

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg a Civil életút fesztivál elnevezésű rendezvényünk. A program célja, hogy olyan pozitív példákat, jó gyakorlatokat mutassunk be, ami megerősíti a civil szervezeteket abban, hogy a jelen gazdasági és társadalmi környezetben is képes egy szervezet fejlődni, gyarapodni. A másik fontos cél, hogy segítsük a szervezeteket a közösségi vállalkozások létrehozásában, működtetésében.

Bővebben...

Komplex szervezetfejlesztési programok

Az Inspi-Ráció Egyesület, mint civil szervezetfejlesztési szolgáltatást nyújtó szakmai szervezet, két megyében valósított meg komplex civil szervezetfejlesztési programot több, mint 60 civil szervezet bevonásával. A program címe Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében: „Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése. Program azonosító: TÁMOP 5.5.3-08/02-2008-0029. Hajdú-Bihar Megyében:„Nem csak RÉSnyIRE” Hajdú-Bihar megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése. Program azonosító:  TÁMOP .5.5.3 -08/02 -2008-0013

Bővebben...

Önkéntesség határok nélkül

A Kárpátokért Egyesülettel (Vásárosnamény), és a Kárpátaljai Katolikus Szent Márton Egyesülettel (Kárpátalja) valósítottuk meg ezt a 2 éves projektet (HUSKROUA/0901/100). A projekt fő irányvonala volt, hogy Kárpátalján és Magyarországon is a célterületeken hosszú távon fenntartható, önkéntességen alapuló, tudatos, termékeny, értékteremtő közösségi élet alakuljon ki.

A tevékenységekről, eredményekről részletesen a projekt honlapján olvashatsz.

Polyán program

Egyesületünk a Polyán Egyesülettel Mikóházán Fenntartható Falu Programot valósít meg, melynek keretében egy mintagazdaságot is működtet, valamint elindítottuk a kárpáti borzderes fajtamegőrző programot is. A mintagazdaság célja természettel együttműködő gazdálkodási modell megvalósítása és ennek bemutatása, megismertetése a hegyközi gazdákkal.

A tevékenységekről, terveinkről, a kapcsolódási, támogatási lehetőségekről részletesen a program honlapján olvashatsz.