Projektek kísérése facilitálással

Milyen problémát képes megoldani ez a szolgáltatás?
Szervezetfejlesztői tapasztalatunk, hogy nagyon sok civil szervezet azért bukik bele az EU-s ​pályázati projektekbe, mert nem menedzseli folyamatosan a szakmai és adminisztrációs feladatokat sokkal inkább a szakmai munkára koncentrál, ezért a projekt végén megoldhatatlan elszámolási problémákba ütközik.​ Ami kevésbé rossz esetben visszafizetési kötelezettséget von maqga után, rosszabb esetben a szervezet felszámolásához vezet.
Ha ezt olvasod gondolom ez a probléma a számodra sem ismeretlen!?

Bővebben...

Életvezetési kompetenciafejlesztés

Ifjúsági életvezetési kompetenciafejlesztő csoport

Miről szól?

Ez a csoport egy tanéven keresztül, tréningmódszerek segítségével olyan típusú képzésen halad végig, amely segít a fiataloknak a felnőtt korral járó élethelyzetekben jobban helytállni. Ilyen készségek például a közösségekben való együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés, összefüggések, rendszerek átlátása, váratlan helyzetek kezelése, tapasztalati tanulás…

Kinek szól?

Bővebben...

Coaching

Vezetői (business) coaching
A szervezetfejlesztést kiegészítő, vagy azt megelőző vezetői coaching jelentősen tudja javítani a vezetőt a változtatási törekvéseiben. Ezen túl önmagában is hatékony és személyre szabott segítséget tud nyújtani a szervezet vezetőinek, a vezetés során felmerült problémáinak, elakadásainak megoldásában. Valamint a nehéz döntések előtt gyors és hathatós támogatást ad a jó döntések meghozatalához. Különösen ajánlott az emberi viszonyokban jelentkező vezetői problémák megoldásában!
Life coaoching
Különböző élet szerepeinkben ismétlődő, nehéz, lelkileg fárasztó, vagy akár nagyon fájdalmas, sőt szenvedést okozó helyzetek megoldásában tud segíteni a teljesen személyre szabott life coaoching. Már önmagában az is nagy segítség, hogy van aki meghallgatja, kérdéseivel segíti a probléma megértését. Ezen túl a coach a saját élet tapasztalatával, a másik erősségeinek, erőforrásainak feltárásával, megerősítésével képes növelni a lehetséges megoldások számát, így segítve a jó döntés megtalálását.

Bővebben...

Fenntartható fejlődés kiállítás

A kiállítás célja, hogy a látogatókat szembesítsük azzal, hogy milyen folyamatok zajlanak most a világban, milyen strukturális rabságban élünk, és mi lehet ennek a kimenetele, ha nem teszünk valamit. Megmutatjuk azokat az alternatívákat, amelyek szerintünk segítenek a rossz rendszerek átalakításában. Láthatóvá tesszük az egymást segítő közösségek fontosságát, a helyi gazdaságra épülő fogyasztói rendszerek működőképességét és a közösségi vállalkozások hasznosságát.

Bővebben...

Egészség-Tudat interaktív kiállítás

A kiállítás alap koncepciója, hogy az egészség megőrzését és helyreállítását az alábbi alapelveken keresztül mutatjuk be:

  • Öngyógyító képesség
  • Bemutatjuk az integrált emberképet, és azt, hogy a betegségekről miképpen lehet ezen keresztül gondolkodni, és hogyan érdemes azokkal foglalkozni: Test, lélek, szellem összefüggései, Pszichoszomatikus hatások.
  • Segítünk a látogatóknak abban, hogy gyakorlatias tanácsokat kapjanak az egészséget eredményező  életvezetéshez.

Bővebben...

Szervezetfejlesztés

Sok a tennivaló, egyre több az adminisztráció és folyton szorítanak a határidők? Konfliktusok terhelik a szervezetet, a munka pedig egyre lassabban halad? Sok mindent szeretnétek csinálni, de lassan már a fenntartásra sem elég a pénz?
Akkor itt az idő, hogy elinduljatok a megoldások felé!

Bővebben...

Facilitálás

Ezt a szolgáltatásunkat akkor célszerű igénybe venni, ha szeretnétek egy hatékony, eredményes megbeszélést tartani, ha konferenciát, rendezvényt szerveztek, ahol levezetőre van szükség, vagy tervezési, döntési folyamathoz van szükségetek valakire, aki mederben tartja a beszélgetést, és kihozza belőle a legjobbat.

Bővebben...

Közösségfejlesztés

A közösségfejlesztési tevékenységeink során kisebb településeken, szomszédságokban élő emberek civil aktivitását karoljuk fel, és a közösség önmaga általi fejlődését segítjük elő az együttműködésnek, önszerveződésnek teret adó módszerekkel.

Bővebben...

Mediálás

A mediálás a vitás, konfliktusos helyzetek peren kívüli megoldását jelenti külső segítő, közvetítő – mediátor – segítségével. Ez a lehetőség, amely már Magyarországon is törvényben szabályozott, a feleknek egy jelentősen rövidebb, - ezáltal jelentősen olcsóbb - és mindkét fél számára megfelelő megoldás kidolgozását teszi lehetővé.

Bővebben...

Szükségletfelmérés, elégedettség mérés

Amikor egy szervezet tevékenységeit, szolgáltatásit tervezi, elengedhetetlen átgondolni, hogy akikre a tevékenységek irányulnak, mit is szeretnének, milyen igényekkel, szükségletekkel bírnak. Ennek egyik eszköze a szükségletfelmérés.

Bővebben...