Szervezetfejlesztés

Az Inspi-Ráció Egyesület egyik legfontosabb tevékenysége - küldetésének megfelelően -, hogy civil szervezeteknek szervezetfejlesztési támogatást nyújt. Ezen az oldalon szeretnénk ennek a szolgáltatásunknak a tartalmát, irányultságát, kereteit megfogalmazni, annak érdekében, hogy a civil szervezetek vezetői és tagjai el tudják dönteni, hogy szükségük van -e szervezetfejlesztési támogatásra.

Mit értünk szervezetfejlesztés alatt?

Sok a tennivaló, egyre több az adminisztráció és folyton szorítanak a határidők? Konfliktusok terhelik a szervezetet, a munka pedig egyre lassabban halad? Sok mindent szeretnétek csinálni, de lassan már a fenntartásra sem elég a pénz?
Akkor itt az idő, hogy elinduljatok a megoldások felé!

Bővebben...

Mikor kérjünk fel külső szervezetfejlesztőt?

Annak érdekében, hogy a szervezetben megalapozott döntést tudjunk hozni a külső- vagy belső szervezetfejlesztés dilemmájában, érdemes megismerni a külső szakember által nyújtott segítség tartalmát.

Bővebben...

Mi a szervezetfejlesztési támogatás fókusza?

A szervezetfejlesztési támogatás legfontosabb feladata, hogy a szervezet saját lábra álljon a szervezeti problémák megoldásában. Ennek érdekében olyan szervezetfejlesztési folyamatot ajánlunk, amely alkalmas arra, hogy miközben a szervezet megtervezi és elindítja a szükséges változtatásokat, ezzel párhuzamosan felismerje, hogy a programok, projektek megvalósítása (ügy, célcsoport szükséglete) mellett, ugyanolyan fontos a szervezet szükségleteire és a tagok, dolgozók szükségleteire is oda figyelni.

Bővebben...

A szervezetfejlesztés erőforrás szükségletei

Minden szervezetfejlesztési folyamat erőforrást igényel, még a belső folyamatok is, hiszen amikor a szervezet befelé lélegzik, nem tud kifelé is. Azaz a projektek, tevékenységek, szolgáltatások mennyiségében és minőségében átmenetileg visszaesés lehet.

Bővebben...

Költségek, finanszírozási konstrukciók

A szolgáltatásaink árát, illetve a finanszírozási konstrukciókat is a civil szervezetek lehetőségeihez próbáljuk szabni. Ezért akkor is kereshettek bennünket, ha épp nem áll rendelkezésre a szervezetfejlesztési folyamat finanszírozásához szükséges teljes összeg.

Bővebben...